27.3.2011

Lapsille kesäksi / For my kids

Kesä keikkuen tulevi - jossain vaiheessa, ehkä. Tänään oli jo lupaavan lämmintä istuskella terassilla auringossa, kun se sattui olemaan sellainen paikka, johon ei tuuli osunut :)
Lapsille olen ommellut kesävaatteita. Pienempi sai Marimekon pallotrikoosta topin, joka on tehty jollain Ottobren paitakaavalla jättämällä vain hihat pois. Isomman shortsit on niin ikään Ottobren housukaavalla, mutta lahkeet vaan lyhennettiin ;) Kangas on Hollannista ostettu pussilakana, joka oli niin hankalan mallinen, että kyllästyin ja leikkelin uusiin käyttötarkoituksiin.



Hyvää ruokaakin tänään tehtiin, nimittäin pakastimesta löytyi vielä ternimaitoa, josta paistoin juuston.


Ja pienempi ipana halusi tehdä lihapullia. Lihapullataikinassa on 400 g luomupossun jauhelihaa, tölkki 12% luomukermaviiliä, puoli desiä hasselpähkinäjauhetta, muna, suolaa ja pippuria.

21.3.2011

Kohti kesää / towards summer


Varmaan jokaisessa ompelublogissa, jonne olen eksynyt, on jossain vaiheessa ollut näytillä Ottobren kolmen konstin mekko, joten pitihän minunkin sellainen tehdä. Onneksi on tuo ekaluokkalainen, jolle vielä saa tehdä - esiteini on ronkelimpi tapaus ;) ja lisäksi jo melkein minun kokoiseni, joten ei lastenvaatteita hälle enää.
Olen lopputulokseen tyytyväinen, mutta ajattelin kuitenkin napsaista tuon olkaimen poikki ja ommella kiinni etu- ja takaosaan ja sitten solmia kummatkin olkaimet rusetille.
In almost every blog I´ve visited I´ve seen this Ottobre dress so I had to try it myself, too. I´m very satisfied with the result and lucky to have a seven-years-old daughter who still appreciates her mother´s sewings :)

20.3.2011

Ensi syksyyn / For the next autumn

Selvä keväänmerkki tässä taloudessa on se, kun tämä rouva kaivaa ompelukoneen makkarin yläkaapista ja kantaa sen keittiön pöydälle.
Vaan mitä sillä sitten ommellaankaan? Ei järin keväiseltä nämä ensimmäiset tuotokset vaikuta :) Kuopus sai puseron ja pipon ensi syksyä varten - no, meneehän pipo vielä tässä takatalvessa jonkun aikaa. Kitty-piposta tuli sen verran tiukka, että se joutaa uuteen kotiin ja teen sitten omalle ipanalle uuden.
Vaaleanpunainen ja tähtivelour on muistaakseni Kangastukusta, Kitty-fleece Huuto.netistä.
Nyt onkin sitten työn alla jo kesävaatetta ;)