23.6.2011

Juhannuksen alla

Aika se vaan menee enkä minä pysy kyydissä :D Niin paljon on näitä "pitäis tehdä" -juttuja ettei taaskaan ole ehtinyt tätä blogia kirjoittaa. Tässä 2 kuukauden kesä"lomassa" on kyllä se hyvä puoli, että oikeasti saa aikaiseksi vaikka ja mitä. Olen raivannut tätä kämppää useampaan otteeseen kaikesta turhasta tavarasta, laittanut tavaraa ja vaatetta roskiin ja kiertoon :) Lisäksi sellaista perusteellisempaa siivousta, kuten pölyjen pyyhkimistä jopa kirjoista, on tullut tehtyä. Yksi iso urakka olis opiskeluihin liittyvän esittelykansion teko, mutta siihen ryhtyminen vaatii ihan tietynlaisen mielialan. On se toki jo aloitettu, mutta paljon on vielä tekemättäkin.
Muutamia kesäisiä ompeluksia olen saanut valmiiksi, mutta vieläkin esim t-paitoja on tuolla odottamassa. Pienemmälle ipanalle ja itselleni tein shortsit. Parhaimmat kangasostokset tuppaan tekemään huutiksessa, sieltä on tämä ihana piirakkakangaskin. Omien shortsien kangas Marimekon Karmiinia alelaarista viime kesältä.



Sitten ostin vielä huutiksesta ihanaa apinatrikoota. Huomasin että parikin nettikauppaa myy tätä samaa hintaan 18-19 euroa / metri, mutta minäpäs sain tämän hintaan 13 e / m :) Oikein hyvälaatuista ja tämän t-paidan lisäksi tein ipanalle myös pitkähihaisen syksyä varten. Kaavana tässä oli joku vuoden 2004 Ottobren Suloiset t-paidat tmv.


Hmm, kameran linssissä näyttää olevan jotain likaa... Mutta siitäkin huolimatta Ihanaa Juhannusta!

6.6.2011

Parit Saimit / Two Saimis

Huomasin tässä kevään kuluessa, että tulevalla tokaluokkalaisella ei ole enää sopivia housuja kuin parit, joten sitä pulaa lievittämään hurautin parit Saimit Ottobren kaavalla. En muista missä numerossa ko. kaava on enkä jaksa nyt tuota lehtipinoa alkaa penkoakaan ;)
Molemmat kankaat olen ostanut jo ainakin vuosi sitten Vantaan Eurokankaan palalaareista.

I recently noticed that our youngest daughter doesn´t have enough pants so I sewed two Saimis from Ottobre for her. Both fabrics bought from Eurokangas Vantaa at least a year ago.


5.6.2011

KESÄ / Summer

Kesä ja loma (todellisuudessa työttymyys ;) ) vihdoin! Kyllä tätä olen odottanutkin viimeiset pari viikkoa. Olen varmasti antanut itsestäni 200 % tämän(kin) lukuvuoden aikana, joten nyt on aika keräillä voimia uuteen kouluvuoteen :)
Viimeiset päivät sijaistin luokkamme opettajaa, joka karkasi kesälaitumille jo hiukan etuajassa. Ja aivan viimeiselle päivälle joku järjesti minulle kyllä melkoisia sydämentykytyksiä viemällä luokkamme todistukset lokerostani :O Kevätjuhlaa edeltävänä iltapäivänä vielä tarkistin, että ne siellä ovat ja kun seuraavana aamuna tulin töihin hakeakseni ne, lokero ammotti tyhjyyttään!! Edelleenkään ne eivät mistään ole esiin putkahtaneet, mutta onneksi ihana koulusihteerimme ehti tulostaa uudet ja toinen opettaja vain sitten allekirjoitti ne, joten lapset saivat todistuksensa :)

Finally it´s summer and I have 2 months "vacation" (officially I´m unemployd but who cares ;) ) I feel I gave my everything this year so now it´s time to get some energy for the coming school year.
I had a really exciting last day at work because somebody took our pupils´ reports from my post box the day before I was supposed to give them :O I still don´t know who took them or where they are but thank god our secretary could help and print the new ones :)

Ja nyt pari kesäistä ompelusta / Some sewings:

Unikkohame kuopukselle ihan omasta päästä kun ei tällaiseen kaavoja tarvita. Tein samanlaisen huutiksesta ostamistani keltaisista raita- ja ruutukangaskaitaleista, mutta siitä tuli vähän nafti eikä siitä taida kuvaakaan olla, joten sen lahjoitan jollekin pienemmälle tyttöselle. / A skirt made of Marimekko´s Unikko fabric for my youngest daughter.

Ja tästä Hilcon sieni-interlockista veljen pojalle paita. Itse asiassa tein tästä samaisesta kankaasta myös kuopukselle paidan, mutta sitäkään en ole huomannut kuvata... / And a T-shirt for my brother´s son. The fabric is Hilco´s Funny Funghi interlock.