9.6.2009

Uusia aluevaltauksia

Aika se kuluu niin, ettei perässä pysy ja kesälomakin on jo hyvässä vauhdissa. Paljon on tapahtunut sitten viime päivityksen eli koko perhe on koolla taas, kun mies vihdoin päätti projektinsa Hollannissa. En muistanutkaan, kuinka helppoa elämä on, kun arjen jakaa 2 aikuista ;)

Pikkuhiljaa olen ratsastellut enemmän, saanut opintojakin edistettyä ja tehnyt uuden aluevaltauksen - nimittäin opetellut ompelemaan. Tähän talouteen toki oli ompelukone hankittuna jo vuosia sitten (ihan varmuuden vuoksi, kun pitäähän perheenäidillä sellainen olla), mutta tuolla se oli kaapissa varttunut eräitäkin vuosia...

Ompelushommat saivat alkunsa, kun hankittiin erinäisiä verhoja, joista mitkään eivät olleet meidän (vissiin erikoisiin) ikkunoihin sopivia. Yksiä piti pidentää ja yksiä lyhentää. Pidennyshomma oli suht helppo. Ratkoi vain alakäänteen auki ja teki hieman pienemmän, mutta varsinainen kauhukokemus oli megapitkien verhojen lyhennys. Ensinnäkin verhoparin osapuolet olivat keskenään erimittaiset ja sitten vielä toinen verho sivuistaan erimittainen. Ja sanomattakin on selvää että kangas oli alunperin ommeltu vinoon ym. ammattimaista jutskaa.. No, tuli niistä lopulta kelvolliset, mutta totesin että helpompaa olisi varmaan tehdä verhot alusta asti itse. Eikä sitä ajatusta kauaa tarvinnut työstää, kun jo keksin, että mökille ipanoiden huoneen pikkuikkunaan voisi tällaisen harjoitustyön toteuttaa. Sinnepä siis syntyi verhot joissa punaisella pohjalla on valkoisia sydämiä. Ja rehellisyyden nimissä voin todeta, että itse tekemäni verhot ovat 12,7 kertaa siistimmät kuin kaikki kaupasta ostamamme. Asiasta riemastuneena ajattelin että voisin opetella tekemään lastenvaatteita ja nyt onkin jo useampi idea muhimassa.

Lähipäivinä toivottavasti pukkaa kuvaa noista sydänverhoista...

Ei kommentteja: