15.1.2012

Karppi-elämää / Living low carb

Karppaus on ollut kovasti tapetilla viimeisen puoli vuotta. Tuntuu ettei nykyään mene päivääkään ilman että iltapäivälehtien lööpit huutaa jotain karppaukseen liittyvää. Sisältö useimmiten on ollut jotain Uusituvan, Fogelholmin tai Puskan höpötystä siitä, miten karppaukseen VOI kuolla, miten se VOI aiheuttaa sitä ja tätä jne..
Vaikkei pitäisi, niin nuo jutut kyllä pistävät harmittamaan. Itselläni tulee nyt keväällä karppausta 4 vuotta täyteen enkä todellakaan missään vaiheessa ole enää ajatellut tästä luopua. Entisenä flunssakroonikkona ja vatsanväänteistä sekä ummetuksesta kärsivänä kun en nykyään kärsi enää mistään. En ole ainuttakaan flunssanpoikasta sairastanut n. 3 vuoteen ja se on minusta jo varsin merkittävää. Luulenpa että jopa työnantaja arvostaa moista ;)
No, tänään leivoin taas pähkinäleipiä (juu, enemmän kuin tämän yhden):Puikotkin suihkii aika mukavasti, tosin näitä sukkia kun tein, tein toista niin antaumuksella että unohdin raidat enkä sit jaksanu alkaa purkaa vaan joudun nyt sitten tekemään kummallekin uuden parin :DJa vielä piti teinille alkaa tehdä kaulaliinaa, joka sopisi sen kaupasta ostettuun (hmph) valkoiseen pipoon:

4 kommenttia:

VILLAKÖLHIN PIHAMAA kirjoitti...

No en ole vieläkään saanut aikaiseksi lähteä kokeilemaan karppausta :) toinen mihin uskon on vegaanin tie. Ehkä vielä joku päivä. Sä oletkin sitten tehnyt ahkeraan käsitöitä! Mielellään ottaisin vaikka tuon leivän ohjeen sinulta? Paistat sen varmaan leivinuunissa? Mahtaako tavallisessa uunissa paistua ja maistua yhtä hyvälle :)

Terhi kirjoitti...

Ja mä taas en usko vegaanin tiehen, sillä ihminen on sekasyöjä ;) Mutta joo, leipäresepti on hyvin yksinkertainen ja nopea ja paistuu kylläkin ihan tavisuunissa:

3 isoa/4 pientä munaa
n. 2 dl turkkilaista/kreikkalaista jugurttia (myös esim. kermaviili käy)
2 dl manteli- tai hasselpähkinäjauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 tl psylliumia
1-2 dl juustoraastetta
(lisäksi vaikka haluamiaan siemeniä)

Vispaa munat ja jugurtti tasaiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet
eri kulhossa keskenään hyvin. Lisää kuiva-aineseos kaikki kerrallaan
muna-jugurttiseokseen ja sekoita. Lisää viimeisenä juustoraaste, jonka
määrä riippuu raasteen rakenteesta. Tarkoitus on saada taikinasta
sellaista, että siitä pystyy hyvin isolla lusikalla nostamaan
nokareita pellille eikä taikina leviä pitkin peltiä.
Nostele haluamasi kokoisia "kasoja" pellille ja paista 200 asteessa n.
15 min, kunnes ovat mukavan ruskeita.
Anna jäähtyä hetki ja halkaise ja täytä mieluisilla täytteillä.

Sani kirjoitti...

Kiitoksia ohjeesta, täytyykin kokeilla :)

VILLAKÖLHIN PIHAMAA kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, täytyypi pian kokeilla!